Door ‘Vaarwel’ en de Koesterbootjes zijn we in contact gekomen met heel wat fijne mensen die ook begaan zijn met het verlies van een kindje, allen met het hart op de juiste plaats… 

Berrefonds

Het Berrefonds biedt met een herinneringskoffertje, koesterkoffer, praatgroepen en nazorg steun op maat aan de ouders, broers en zussen die geconfronteerd worden met het verlies van een kindje.

www.berrefonds.be

Boven De Wolken

Ook als sterrenouder ben je heel fier en wil je alles voor eeuwig en altijd vastleggen. Foto’s van jullie baby, van jullie nieuwe gezin. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van je kind. Foto’s die je met veel trots aan iedereen kan laten zien.

De professionele fotografen van Boven De Wolken helpen jullie graag aan een blijvende herinnering die nooit zal vervagen.

www.bovendewolken.be

Courage

Afscheid nemen en sterven vraagt moed.
Courage helpt je daar graag bij.
Door tijd te nemen, te luisteren, te inspireren.
En te zoeken naar woorden, beelden en andere vormen die bij het afscheid passen.
Voor iedereen anders. Maar altijd warm en troostend.

Courage is een kleine uitvaartonderneming die zichzelf liever begeleiders bij afscheid noemen. We werken onafhankelijk en zelfstandig, maar hebben een breed netwerk van gelijkgestemde partners. 

www.courage-afscheid.be

Met Lege Handen

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep van en voor ouders van een overleden baby ontstaan vanuit de behoefte om te praten met ouders die ook een baby verloren voor, tijdens of na de geboorte.

Met Lege Handen is ook een vereniging die actief samenwerkt met andere groepen of organisaties zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, Kind en Gezin, expertisecentra kraamzorg, Familiehulp, OVOK (Ouders van een Overleden Kind), … 

www.metlegehanden.be

Nooit vergeten

De allereerste babyuitvaartonderneming in België.

“Als een liefdevol welkom ook een afscheid is, wil je enkel een warme en persoonlijke uitvaartzorg voor jouw sterrenkindje. Omdat sterrenkindjes enkel het allerbeste verdienen…”

www.nooitvergeten.be

Rustpunt begrafenissen

Een uitvaartonderneming die vertrekt vanuit het rouwproces van de nabestaanden. De nadruk ligt op het proces en minder op de vormelijke aspecten van een “mooie” uitvaart. Dat laatste is volgens Gert Verhaert enkel een basisvereiste. Het échte werk zit in de begeleiding van het rouwproces met als middel het uitwerken van een persoonlijke uitvaart.

www.begrafenissen.net

Verder dan de Horizon

Verder dan de Horizon verkoopt Troostzakjes. Het Troostzakje bevat allerlei knutselmateriaal om creatief aan de slag te gaan en zo kinderen de kans te geven een overlijden een mooie plaats te geven.
Verder dan de Horizon wil het einde van het leven bespreekbaar maken omdat praten over sterven van het rouwproces een waardevolle reis maakt.

www.verderdandehorizon.be