“We stoppen je zachtjes onder..."

Kinderkistje met katoenen matrasje
Kinderkistje voor baby's, foetus en prematuur kindjes een mooie uitvaart te geven

Het Koesterbootje is een kistje voor een kindje dat tijdens de zwangerschap of net na de geboorte gestorven is. Door het gebruik van natuurlijke materialen kan het dienen voor begraving en crematie. Ook wanneer je kiest voor thuisopbaring kan het bootje van waarde zijn. 

 
 

In het bootje wordt een ovaalvormig nestje uitgespaard, bekleed met een zacht katoenen matrasje en lakentjes. Het matrasje is opgevuld met zuivere schapenwol. 

Ieder kistje is uniek en wordt ambachtelijk gemaakt door Wietse met veel oog voor detail. De vorm is zacht en afgerond en het bijzondere lijnenspel in het hout heeft iets speels. Je kan er een gestileerd bootje in zien. Of een blad, een druppel, een symmetrie… De troostende symboliek verwijst voor ons naar loslaten, afscheid nemen, een goede reis wensen… 
baby doodskistje bovenaanzicht

Laat de verbeelding spreken…

De pure eenvoud van het ontwerp laat ruimte voor verbeelding en persoonlijke invulling. Je kan het kistje beschilderen, inoliën, versieren met een handafdruk van broers en zusjes, de naam van jullie kindje…
Een mast met vlaggetjes, lichtjes, een verlichte kajuit…

Dit alles kan van grote waarde zijn in het proces van afscheid nemen en rouw.

Enkele voorbeeldjes ter inspiratie

Het project ligt ons heel nauw aan het hart en we zijn dankbaar dat we kunnen rekenen op de steun van enkele bijzondere mensen.

Nonkel Bert en tante Leen -de peter en meter van ons Fonske*- waren direct enthousiast om mee te helpen. Nonkel Bert springt mee in voor het houtwerk. En tante Leen maakt met veel liefde de nestjes.

Wij zijn Christine -bezielster van het Berrefonds- dankbaar voor de inspirerende gesprekken. Zij gaf ons een duwtje in de rug op het juiste moment, op de juiste manier.  Voor ieder Koesterbootje dat bij ons wegvaart schenken wij graag een bijdrage aan het Berrefonds.

www.berrefonds.be

pictogram geborgenheid